Najaar 2024

Elektrotechnisch installateur VARTA storage

Maak kennis met de wereld van energieopslag en word elektrotechnisch installateur van VARTA Storage.
  • KMO-portefeuille

Introductie

Nu tijdelijk met een voucher ter waarde van €200!

Ontdek wat energieopslag kan betekenen voor de energietransitie en voor jou. Als elektrisch installateur of installateur van duurzame energietechnieken hoor je vaak spreken van energieopslag en het belang ervan voor de energietransitie. Maar waar staat dit voor en hoe kan u zich voorbereiden?

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na de training bent u in staat om een klant op een juiste manier te adviseren over de mogelijkheden en keuze van de opslagsystemen, afgestemd op het energieverbruik en de financiële mogelijkheden van deze klant. Tevens kan u de installatie van systemen begeleiden. Als VARTA Certified Installer heeft u ook de nodige certificatie om energieopslagsystemen aan te bieden van VARTA Storage, wereldspeler en marktleider van de alles-in-één energie opslagsystemen.

Omschrijving

Tijdens deze workshop krijgt u een uitgebreide toelichting over de wereld van de energieopslag en haar toepassingen. Vaak wordt energieopslag gereduceerd tot het voorbeeld van de thuisbatterij die het eigen verbruik verhoogt. Maar energieopslag betekent veel meer in de energietransitie en wordt door velen aanzien als een cruciaal element ervan.

Het eerste deel van de avond wordt grondig uiteengezet welke opslagtechnologieën er bestaan, wie de actoren zijn en wat energieopslag kan opbrengen voor consument, prosument, ondernemingen en de stakeholders van de energiesector. Daarnaast wordt u in het tweede deel van de avond gevormd tot VARTA Storage Certified Installer, zo kan u de volgende dag al meteen aan de slag en zal u uw klanten niet enkel correct adviseren maar ook een kwalitatieve energieopslaginstallatie aanbieden en installeren!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Elektrische installatiebedrijven, elektrisch installateurs en duurzame energie-adviseurs projectontwikkelaars, energieleveranciers.

Voorkennis

Kennis van elektrische installatie en kennis van PV-systemen.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

  • Energieopslag | nut en noodzaak
  • Opslagtechnologieën
  • Belangrijke concepten
  • Commercieel beschikbare oplossingen
  • Dimensioneren van thuisopslag
  • Certificatietraining VARTA Storage

Bijkomende info

Na het volgen van deze opleiding krijgt u een voucher (=aankoopbon) van €200 die u kan inruilen bij uw eerste aankoop bij VARTA.

Wilt u graag een opleiding aanpassen op maat van uw bedrijf?

Samen creëren we uw perfecte opleiding!

Foto Bart Hungenaert

Bart Hungenaert

Projectcoördinator

Ik wens een incompany opleiding

Een vraag over deze opleiding?

Wij zijn er voor u! Contacteer ons en wij helpen u met veel enthousiasme verder.

Stel uw vraag