Historiek  

1960

Oprichting van het Vormingsinstituut voor KMO. Het wil ambachtslieden, handelaars en ondernemers van kleine bedrijven in West-Vlaanderen een betere beroepsopleiding bieden..

1971

Het Vormingsinstituut helpt West-Vlaamse bedrijven met cursussen en praktijkoefeningen vlot overschakelen naar het BTW-systeem.

Jaren ’80 en ’90 – Het bedrijfsleven oriënteert zich naar een sterke industrialisering en digitalisering. Ook het aanbod van het Vormingsinstituut evolueert mee en wordt steeds uitgebreider.

1988

SBM ziet het levenslicht. Initieel als de Stichting Bedrijfsmanagement, de managementschool van het latere Syntra West. Zij verzorgt destijds al diverse opleidingen over alle aspecten van het management, voor meer dan 8.500 bedrijfsleiders en kaderleden in West-Vlaanderen.

1997

Het Eigentijds Vlaams Wijninstituut (EVW) wordt opgericht als visionaire informatiebron voor wijnprofessionals en wijnclubs. In 2017 volgt de herlancering van het merk waarbij EVW voortaan staat voor ‘Eigentijds Vlaams wijn- en drankeninstituut’. Professionals in drinks.

2002

Alle Vlaamse vzw’s voor middenstandsopleiding fuseren onder de naam Syntra tot 5 opleidingscentra. Het Vormingsinstituut gaat verder onder de naam Syntra West. Syntra West telt zes campussen in West-Vlaanderen: Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Veurne en Ieper.

2015

SBM evolueert van ‘Syntra voor bedrijven en medewerkers’ naar ‘Skills voor Bedrijf en medewerkers’. De bedrijfsgerichte trainingen uit het aanbod van Syntra West migreren volledig naar SBM. Voortaan beschikt SBM ook over een eigen lesplaats in Gent.

2016

SBM is nu dé specialist in bedrijfsgerichte training, coaching en advies, en partner in talent- en competentieontwikkeling van KMO’s, grote bedrijven en (internationale) organisaties.

2017

De capaciteit van de lesplaats in Gent verdubbelt.