Het NeverStopLearningFestival is het leerhoogtepunt van het jaar bij Atlas Copco

testimonial

Quote Image

Effectief samenwerken kun je leren

Nathalie Goos

Team Learning & Development

Foto

Sommige technische medewerkers moeten omgaan met weerstand rond change. Om hen daarvoor de nodige handvaten aan te bieden, werkte Atlas Copco samen met SBM een soft skills programma uit voor functioneel leidinggevenden. We spraken met Nathalie Goos, Team Learning & Development bij Atlas Copco.

Een docent die begeestert, zijn doelpubliek begrijpt én de lesinhoud afstemt op de noden van de organisatie? Daarvoor zorgt SBM met het programma ‘Effectief Samenwerken’. “Een vlot lopend traject met een trouwe opleidingspartner”, klinkt het vol lof bij Nathalie Goos. Nathalie beschrijft Atlas Copco als een organisatie met een echte leercultuur. “Ons jaarlijkse NeverStopLearningFestival is daar een mooi bewijs van. Een week lang staat alles bij Atlas Copco wereldwijd in het teken van continu blijven leren met een aantrekkelijk aanbod van heel veel trainingen. Het festival is het hoogtepunt van wat doorheen het jaar bij Atlas Copco gebeurt: blijven leren.

Hire for attitude, train for skills

Tot vorig jaar waren L&D en rekrutering één departement. De vele toekomstuitdagingen zorgden voor een opsplitsing. “De schaarste in de arbeidsmarkt voelen wij ook. De filosofie hire for attitude, train for skills is hier helemaal ingeburgerd. Dat betekent dat we profielen aanwerven die nog niet alle nodige vaardigheden hebben. We begeleiden hen om die te verwerven.” De opleidingsnoden bij Atlas Copco zijn groot. De ondersteuning van een ervaren opleidingspartner als SBM is daarin belangrijk. 
“Voor de opleidingen van onze blue collars werken we al lang 
samen met SBM. SBM vult heel wat van onze veiligheidsopleidingen in: BA4, BA5, LOTOTO (lock out, tag out, try out) … Vorig jaar startten we ook met een programma voor een specifiek publiek.” 
Het opleidingstraject ‘Effectief Samenwerken’ richt zich op soft skills voor niet hiërarchische leidinggevenden. De deelnemers? “Monitoren, pooloperatoren en eerste magazijniers. Zij zijn de schakel tussen de meestergast en de arbeiders. Zij krijgen als eerste instructies en moeten omgaan met weerstand rond change. Om hen daarvoor de nodige handvaten aan te bieden, werkten we samen met SBM een hands-on programma uit.” 

Meteen een match met de lesgever

Start Atlas Copco een nieuw traject op? Dan bevragen ze zich altijd bij meerdere opleidingspartners. “We gaven duidelijke richtlijnen over onze verwachtingen. Want dit is geen leiderschapstraining. En de cursisten zijn geen leidinggevenden.” 
Atlas Copco ontving voorstellen van diverse aanbieders, SBM kwam als beste uit de bus. “De keuze van lesgever was voor ons een belangrijk argument”, blikt Nathalie terug. “ We voelden meteen een match. Stijn Van Peteghem is een aangename, rustige man die tonnen ervaring heeft met een soortgelijk publiek. We voelden meteen een match. Dankzij zijn ervaring vindt hij de perfecte balans tussen theorie en praktijk.” 

Een van de belangrijkste waarden van Atlas Copco? Dat is innovatie! There is always a better way, en dus blijven we voortdurend innoveren. Dat vergt inspanningen van iedereen. Van onze werknemers, maar ook van het L&D-departement. Wij moeten snel kunnen schakelen en idealiter proactief de business ondersteunen.”

Positieve reacties van de deelnemers

Het opleidingstraject ‘Effectief Samenwerken’ bestaat uit vijf modules, waaronder de module ‘constructief communiceren’ en ‘omgaan met verandering’. “We starten altijd met een kick-off van een halve dag en betrekken daar ook de teamcoaches bij. Bij Atlas Copco hebben we verschillende divisies. De klemtonen in functie liggen per divisie vaak net iets anders. Na de kick-off volgen drie opleidingsdagen. We eindigen elke opleidingscyclus met een terugkommoment van een halve dag. Daarbij is ook de directe leidinggevende van de cursist aanwezig. Samen blikken ze terug op wat werd geleerd en wat de uitdagingen voor de toekomst zijn”, vat Nathalie samen. Vorig jaar vonden vijf sessies plaats, dit jaar stonden er drie ingepland. “Ik schat dat we er in de toekomst gemiddeld twee per jaar zullen organiseren.
De reacties van de deelnemers zijn over de hele lijn positief. Dit is dus zeker een traject dat we verderzetten.” En is er toch eens een opmerking? “Dan gaan we daar heel vlot over in gesprek met onze lesgever én met SBM. Zij denken mee na en zijn heel flexibel.” 

Foto

SBM past zich aan noden aan 

“Dat gaat niet alleen over dit programma, maar over de gehele werking. Atlas Copco Airpower in Wilrijk heeft ruim 3.500 werknemers. Een grote organisatie, met een heel gevarieerd doelpubliek. Onze verschillende divisies hebben daarenboven ook nog eens hun eigen werkwijzen. Wij zoeken daarom opleidingen die aanslaan bij een zo groot mogelijk publiek. SBM is daar heel ruimdenkend in. Met hen organiseren we opleidingen die we zowel in e-learning als via klassikale opleidingen aanbieden. Dat SBM zich aanpast aan de noden van de cursisten, vind ik sterk. Daarom werken we zo graag samen.”

Atlas Copco Airpower Meer dan 3.500 werknemers zorgen dagelijks bij Atlas Copco Airpower voor de ontwikkeling en productie van onder andere compressoren, drogers en filters. Het is het onderzoekscentrum voor compressoren van de Atlas Copco Groep. Deze site aan de A12 in Wilrijk huisvest ook meer dan 200 IT’ers én een wereldwijd logistiek centrum.

 

Van gedachten wisselen over het leren van vandaag voor het werk van morgen? Contacteer SBM vrijblijvend voor meer informatie.