Embuild-werknemers experimenteren met gratis en betalende versies van ChatGPT

testimonial

Quote Image

Onze monden vallen open van verbazing

Filip Coveliers

Communicatiedirecteur

opleiding ai embuild

Heel wat Embuild-werknemers experimenteren al met ChatGPT

De beroepsorganisatie van de Belgische bouwbedrijven Embuild (voorheen Confederatie Bouw) wil hen hierbij begeleiden zodat ze AI creatief en efficiënt inzetten binnen de IT-policy.

Goedele Akkermans, HR Business Partner bij Embuild, zoekt naar een verhelderende en bruikbare opleiding over AI en ChatGPT voor de communicatieafdeling van Embuild. Ze komt terecht bij Vanessa Aneca, L&D Projectcoördinator Maatopleidingen van SBM Opleidingen.

“Omdat ze er als eersten mee in contact komen, zijn de medewerkers van onze communicatieafdeling vragende partij om deze training te volgen. Denk maar aan de redacteurs, grafisch vormgevers, persverantwoordelijke, eventorganisatoren en accountmanagers.”

Onvermoede mogelijkheden

Communicatiedirecteur Filip Coveliers en redacteur Bram Schittecatte zijn ook van de partij en delen hun feedback:
“De deelnemers kijken met veel interesse uit naar de opleiding, maar met nog meer onwetendheid. Want we weten allemaal wel dat ChatGPT tekstjes kan genereren, maar vermoeden dat het nog veel meer in zijn mars heeft. Alleen, hoe ver reiken zijn mogelijkheden dan wel? Héél ver, zo blijkt tijdens de workshop. Want de monden vallen open van verbazing, vooral over hoe je met generatieve AI redeneringen en verkoopstrategieën ontwikkelt.”

Foto
opleiding ai Embuild

AI-mogelijkheden naar onze jobs vertaald

“We krijgen echt wel waar voor ons geld, omdat we leren hoe we véél meer uit ChatGPT halen – inclusief massa’s nuttige tips. Docent Wim vertaalt gewoonweg prima de mogelijkheden van AI naar onze jobs. Hij is empathisch en past zich heel makkelijk aan zijn publiek aan. Ad rem, ook.”
“We gaan ChatGPT nu inzetten voor hertalingen in plaats van vertalingen, voor tekstherwerking naargelang de verwachtingen en schrijfstijl van de doelgroep, of voor het maken van tekstafgeleiden voor video, e-mailings of social media.”

Enorm gedreven lesgever

Dat de opleiding bij alle deelnemers in de smaak valt, blijkt uit reacties zoals:
•    “De opleiding is top en wordt vlot gegeven door een enorm gedreven lesgever! Iedereen kan er iets van opsteken, zeker iedereen die met communicatie bezig is.”

•    “Ik vind het een zeer complete opleiding. Wim bezit zéker de nodige kennis en kan dan ook op een correcte manier antwoorden op de vragen die gesteld worden. Om er ook écht mee te werken, moet je into deze apps zijn, wat minder in mijn natuur ligt, maar het is ontegensprekelijk (een groot deel van) de toekomst, dus we moéten ermee aan de slag.”

Een andere deelnemer merkt op:
•    “Ik was al een AI user vóór de opleiding. Toch helpt ze me om het verschil tussen de platformen (ChatGPT en Copilot) beter te begrijpen.”

ChatGPT in een CoPilot-policy

ChatGPT overvleugelt Copilot in creativiteit en feedback, maar legt de duimen als het op pure tijdswinst aankomt. Net voor zijn efficiëntie koos Embuild al eerder voor Copilot. 
De SBM-projectcoördinator pikt dit spanningsveld op en belegt prompt een video-overleg tussen Goedele, Wim en IT-directeur Stef Loyens. Zo weet die laatste zeker dat de Embuild IT-policy wordt nageleefd!

Een goede dynamiek, zowel proactief als reactief, typeert Vanessa. En laat dat nu net zijn hoe wij graag werken!

Wenst u ook meer aspecten van AI in de vingers te krijgen? SBM stippelt met plezier een compleet traject in company uit. Contacteer SBM vrijblijvend voor meer informatie.