Coming Soon

Omgaan met moeilijke klanten in de bouwsector

Effectief omgaan met klachten en moeilijke klanten in de bouwsector

Introductie

De sleutel tot klantgerichte bouwprojecten: leer omgaan met uitdagende klanten in de bouwsector!

Omschrijving

Als bouwonderneming doet u altijd uw best, maar vroeg of laat krijgt u te maken met een klacht of een uitdagende klant. Tegenwoordig zijn opdrachtgevers mondiger en veeleisender dan ooit, en soms kunnen ze zelfs agressief reageren. Heeft u te maken met mensen die uw geduld en begrip flink op de proef stellen? Maakt u zich geen zorgen! Met een professionele aanpak kunt u elke klacht of escalatie omzetten in een kans om de klant alsnog tevreden te stellen en uw relatie met hen te versterken.

In onze opleiding delen we handige tips en tricks om op een constructieve manier om te gaan met klachten en lastige klanten. We behandelen verschillende aspecten van klachten en moeilijke gesprekken, en gebruiken voorbeelden uit de dagelijkse praktijk om de materie concreet te maken. U zult zien dat het toepassen van deze technieken wonderen kan doen voor klantentevredenheid en klantentrouw in de bouwsector.

Kortom, leer effectief omgaan met klachten en moeilijke klanten en versterk uw klantrelaties met onze praktische opleiding!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is bedoeld voor professionals werkzaam in de bouwsector, zoals bouwondernemers, projectmanagers, opzichters, bouwcoördinatoren, klantenservice medewerkers en andere medewerkers die direct of indirect te maken hebben met klanten en klachten. Deze opleiding is geschikt voor zowel ervaren als minder ervaren professionals die hun vaardigheden willen verbeteren in het effectief omgaan met klachten en moeilijke klanten in de bouwsector. Of u nu werkzaam bent bij een grote bouwonderneming, een bouwproject leidt of verantwoordelijk bent voor klantenservice, deze opleiding biedt waardevolle inzichten en praktische tips om klantentevredenheid en klantentrouw te verbeteren.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

In 2 sessies ontwikkelt u de gevoeligheid voor de signalen en noden van de bouwheer. U krijgt concrete handvatten mee om er flexibel op in te spelen. U verwerft vaardigheden om agressie bij klanten te hanteren en te voorkomen.

Topics:

  • Detecteer de unieke noden in het gedrag van uw klant
  • Analyseer de klacht/vraag van uw klant
  • Leer omgaan met emotie, kritiek en klachten
  • Hoe gaat u om met grensoverschrijdend gedrag?
  • Zorg voor een cultuurverandering binnen uw onderneming
  • Klantgericht telefoneren en mailen
  • Professioneel reageren op sociale platformen

Wilt u graag een opleiding aanpassen op maat van uw bedrijf?

Samen creëren we uw perfecte opleiding!

Foto Bart Hungenaert

Bart Hungenaert

Projectcoördinator

Ik wens een incompany opleiding

Een vraag over deze opleiding?

Wij zijn er voor u! Contacteer ons en wij helpen u met veel enthousiasme verder.

Stel uw vraag