Vanaf 16/09/2024

HR-Club West-Vlaanderen

COLLEGA’S ONDER ELKAAR Lid van HR Pro
 • KMO-portefeuille

Omschrijving

Bent u HR-verantwoordelijke, HR-business partner, expert of zelfstandig HR-consultant met eindverantwoordelijkheid binnen de HR-afdeling? Dan bent u van harte welkom bij de HR-Club West-Vlaanderen!


Al 44 jaar lang zijn wij uw betrouwbare netwerk van HR-professionals, dat zich inzet voor permanente vorming en het bespreken van actuele HR-thema's.


Onze HR-Club biedt u talloze voordelen:


 • Professionele contacten -> Maak kennis met collega’s uit diverse sectoren en bouw een waardevol netwerk op.
 • Interessante discussies en intervisie -> Deel uw ervaringen en leer van anderen tijdens onze interactieve sessies.
 • Seminars met inspirerende sprekers -> Laat u inspireren door boeiende presentaties en praktijkgerichte inzichten.
 • Waardevolle netwerkmogelijkheden -> Breid uw netwerk uit en ontmoet nieuwe zakelijke partners.

Het bestuur staat garant voor een gevarieerd aanbod aan nieuwe thema's met topsprekers en bestaat uit voorzitter Sabien Lemaire (HR-directeur Liantis), co-voorzitter Geert Van der Donckt (HR-manager ING Lease), en netwerkcoördinator Patrick Vanhaecke (business- en productdeveloper SBM).


Of u nu werkzaam bent in een profit, social-profit of non-profit organisatie, bij de HR-Club West-Vlaanderen vindt u altijd gelijkgestemden en nieuwe inzichten.


U wilt lid worden?

U kan uw aanvraag te bezorgen aan Patrick Vanhaecke, patrick.vanhaecke@sbm.be of elsy.verhelle@sbm.be.


Wenst u liever eerst wat meer uitleg over de HR-Club? Bel dan Patrick Vanhaecke op 0494/397831


Waar?

Brugge: Radisson Blu Hotel

Roeselare: Mercure Hotel

Oostkamp: Loweide


Onthaal en netwerking vanaf 17.30 uur, voordracht vanaf 19.00 uur.


Goed om te weten!

U kan ten alle tijde instappen. Het lidgeld wordt dan pro rata verrekend.

De data van de netwerkavonden kan u terugvinden in het programma.


Elk lid beschikt over een ‘netwerkkaart’ waarmee hij/zij éénmaal per jaar een netwerkcollega gratis kan laten kennismaken met de HRClub (behalve voor de sessie van juni).


Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Sessie 1

 • Datum: 16 september 2024
 • Locatie: Mercure Roeselare
 • Topic: De Toekomst van HR met AI
 • Spreker: Alexander Frimout, lead AI-innovation, ACA-group

Ontdek hoe de integratie van AI en hulpmiddelen zoals ChatGPT een fundamentele verandering teweegbrengt in HR-processen en -projecten. In het snel evoluerende landschap van HR stelen conversatie-AI-platformen, zoals ChatGPT, steeds vaker de show. Gartner voorspelt dat deze technologieën op termijn tot 75% van alle HR-gerelateerde vragen zullen behandelen, waardoor een ware metamorfose in werkprocessen zal ontstaan.


Als gastspreker bij oa BSC en PLX, en als AI Lead bij ACA Group, staat Alexander aan de frontlinie van AI-innovatie. Zijn recente nominatie bij AmAi! Vlaanderen voor de LiLi-app, een AI-project voor visuele beperkingen, strikt zijn streven naar maatschappelijk waardevolle AI-toepassingen.


Sessie 2

 • Datum: 14 oktober 2024
 • Locatie: Brugge Radisson
 • Topic: In de ban van succes. Jezelf kwijt raken en weer terugvinden
 • Spreker: Leslie Cottenjé, general manager, Codit Belgium

Leslie Cottenjé heeft twintig jaar hard gewerkt aan haar bedrijven en zichzelf, vaak met grote persoonlijke offers. Uiteindelijk leidde dit tot een persoonlijke crisis, waarna ze tijdens een vier maanden durende reis zichzelf opnieuw ontdekte. Deze reis maakte haar bewust van de enorme impact die leidinggevenden op hun team hebben. Ze realiseerde zich dat een leider in balans moet zijn om echt effectief te kunnen zijn, zowel in een zakelijke context als thuis.

Leslie, een ondernemer uit Brugge en moeder van twee jongens, lanceerde in 2015 een Gentse tech scale-up die in 2020 en 2021 tot de 50 snelst groeiende bedrijven van België behoorde. Onlangs droeg ze de CEO-fakkel over en is nu Algemeen Directeur bij Codit België, een IT-consultant gespecialiseerd in digitale transformatie. Leslie's ambitieuze carrière werd erkend met nominaties voor ICT Lady of the Year (2015), Female CEO of the Year (2018), en een plaats op de Inspiring Fifty-lijst van women in tech (2022).


Sessie 3

 • Datum: 18 november 2024
 • Locatie: Brugge Radisson
 • Topic: Finance voor HR-professionals
 • Spreker: Bart Dekeyser, general manager, Sidaplax

Hoe kan ik de financiële impact van HR-beslissingen meten en begrijpen? Op welke manier kan ik de personeelskosten beter beheren en optimaliseren om de financiële prestaties van de organisatie te verbeteren? Hoe kan ik de link leggen tussen de prestaties van HR en de algemene resultaten om te begrijpen hoe HR-strategieën onze organisatie beïnvloeden?

Als HR-manager heeft u vaak te maken met de financiële aspecten van de organisatie. Maar begrijpt u de impact van HR-beslissingen op de financiële resultaten?

Bart De Keyser was tot recent Managing Director van een KMO actief in de kunststofsector. Hij kan terugblikken op een rijke financiële ervaring opgedaan binnen verschillende internationale bedrijven, waaronder Arthur Andersen (thans Deloitte). Bart De Keyser is licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen (UFSIA), voormalig lid van het I.B.R. en heeft daarnaast een MBA van de Warwick Business School te Warwick (UK).


Sessie 4

 • Datum: 13 januari 2025
 • Locatie: Mercure Roeselare
 • Topic: Capita selecta sociale actualia
 • Spreker: Liantis

Als eindverantwoordelijke binnen de HR-afdeling is het essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het sociaal recht. Daarom biedt de HR-Club West-Vlaanderen een waardevolle sessie aan met de titel "Capita selecta sociale actualia", verzorgd door Liantis.

Tijdens deze sessie krijgt u een deskundig en actueel overzicht van de belangrijkste aandachtspunten uit het sociaal recht. We behandelen de meest recente wijzigingen en trends die direct van invloed kunnen zijn op uw dagelijkse werkzaamheden en de strategische beslissingen binnen uw organisatie. Wat zijn de recente wetswijzigingen en hoe kunt u deze effectief implementeren binnen uw bedrijf? Belangrijke gerechtelijke uitspraken die van invloed zijn op HR-beleid en praktijk. Opkomende thema's binnen het sociaal recht en hoe deze de toekomst van HR kunnen beïnvloeden.

Spreker: Liantis, als toonaangevende partner in sociaal juridisch advies, brengt de spreker uitgebreide expertise en praktijkervaring naar deze sessie. Hun diepgaande kennis en inzicht zorgen ervoor dat u niet alleen up-to-date bent, maar ook voorbereid bent op toekomstige veranderingen


Sessie 5

 • Datum: 17 februari 2025
 • Locatie: Mercure Roeselare
 • Topic: Leiderschap als hefboom voor het bereiken van duurzame verandering
 • Spreker: Tim Claes, director of sales & marketing, 9Altitudes

Leiderschap is de sleutel tot het succesvol realiseren van bedrijfsdoelstellingen. Een effectieve leider inspireert en motiveert medewerkers, creëert een gedeelde visie en stimuleert een cultuur van samenwerking en innovatie. Door duidelijke doelen te stellen en een strategische richting te bieden, zorgt een goede leider ervoor dat iedereen in de organisatie weet waarheen men op weg is en wat er van hen verwacht wordt.

Door leiderschap te positioneren als een hefboom kunnen organisaties niet alleen hun korte-termijn doelen bereiken, maar ook een duurzame groei en innovatie bevorderen. Het ontwikkelen van leiderschap op alle niveaus binnen de organisatie zorgt ervoor dat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor het succes, waardoor de bedrijfsdoelstellingen niet alleen haalbaar, maar ook duurzaam worden bereikt.


Sessie 6

 • Datum: 17 maart 2025
 • Locatie: Mercure Roeselare
 • Topic: ESG: duurzaamheid is een must
 • Spreker: Karine Vandenberghe, auteur en adviseur ESG

ESG staat voor Environmental Social Governance, ofwel milieu, sociaal beleid en bestuur. Deze drie indicatoren zijn belangrijk bij het bepalen van de duurzaamheid, ethiek en sociale impact van een bedrijf. En daarbij draait het niet alleen om klimaatmaatregelen, maar ook om een veilige werkomgeving, diversiteit, en de manier van leidinggeven. Door rekening te houden met de ESG-factoren draag je bij aan een duurzamere wereld. Op dit moment is duurzaamheidsverslaglegging verplicht voor o.a. beursgenoteerde bedrijven. Vanaf 2025 geldt die verplichting echter voor veel meer bedrijven, namelijk grote bedrijven met 40 miljoen omzet, 20 miljoen balanstotaal en 250 medewerkers. En omdat zij in hun rapportage moeten opnemen hoe duurzaam hun leveranciers werken, wordt ESG ook voor de kleinere bedrijven relevant. ESG is dus voor veel ondernemers niet meer de ver-van-mijn-bed show.

Karine Vandenberghe geeft concrete handvatten om aan de ESG-factoren te voldoen. En om als bedrijf betere financiële resultaten te halen en positief bij te dragen aan milieu, mens en samenleving.


Sessie 7

 • Datum: 28 april 2025
 • Locatie: Mercure Roeselare
 • Topic: Omgaan met change voor ervaren HR-professionals
 • Spreker: Marleen Verstraete, expert in change management

In de snel veranderende wereld van vandaag is het vermogen om effectief om te gaan met verandering een cruciale vaardigheid voor HR-professionals. Ervaren HR-professionals spelen een sleutelrol in het begeleiden van organisaties en hun medewerkers door de vaak complexe en uitdagende processen van organisatorische verandering. Effectief change management vereist voortdurende evaluatie en flexibiliteit, waarbij HR-professionals regelmatig de voortgang van de veranderingen moeten monitoren, feedback verzamelen, en bereid zijn om plannen aan te passen op basis van wat werkt en wat niet. Dit iteratieve proces zorgt ervoor dat veranderingen effectief worden geïmplementeerd en de gewenste resultaten worden bereikt.


Sessie 8

 • Datum: 19 mei 2025
 • Locatie: Loweide Oostkamp
 • Topic: The future of HRM
 • Spreker: Prof. Bart Wille

"De toekomst van HRM", zonder de nadruk te leggen op kunstmatige intelligentie. Hoewel AI en technologie belangrijk zijn, ligt de echte kracht van HRM in het effectief benutten van menselijke talenten en vaardigheden om bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Dit 'outside-in'-perspectief vereist dat HRM drie cruciale thema's opnieuw onder de loep neemt: Talent, Cultuur en Leiderschap. Inzichten uit het onderzoek in het laboratorium van Prof. Bart Wille bieden waardevolle handvatten om deze thema's aan te pakken. Zijn werk helpt ons te begrijpen hoe we het volledige potentieel van onze mensen kunnen benutten zonder te vertrouwen op technologische oplossingen. Door deze drie thema's grondig te onderzoeken, kunnen we een toekomstig HRM-landschap vormgeven dat de menselijke factor centraal stelt en bedrijven helpt hun doelen te bereiken door het optimale gebruik van menselijk potentieel.


Sessie 9

 • Datum: 6 juni 2025
 • Locatie: Nog te bepalen
 • Topic: Afsluiter
 • Spreker: Geen spreker

Afsluitend event.

Bijkomende info

Elke sessie gaat door op de 3de maandag van de maand. Onthaal en netwerking vanaf 17:30. Voordracht vanaf 19:00. De data kunt u terugvinden in het programma.

Onze opleidingen

Locaties en data


Diverse locaties

Vanaf 16/09/2024

€ 910,00

excl. BTW

Lesdagen

maandag (16/09)
maandag (14/10)
maandag (18/11)
maandag (13/01)
maandag (17/02)
maandag (17/03)
maandag (28/04)
maandag (19/05)
vrijdag (06/06)

Uur

18:30 - 21:30
18:30 - 21:30
18:30 - 21:30
18:30 - 21:30
18:30 - 21:30
18:30 - 21:30
18:30 - 21:30
18:30 - 21:30
18:30 - 21:30

Duur

9 sessie(s)

€ 910,00

excl. BTW

Ook interessant voor jou

Bent u op de hoogte van de financiële implicaties die u als HR-professional neemt? Leer het in slechts 6 uur.
 • icon Brugge
 • icon 2 sessie(s)
 • icon 485,00 excl. BTW
icon chevron right
 • icon Brugge
 • icon 485,00 excl. BTW
 • icon 2 sessie(s)
Bent u op de hoogte van de financiële implicaties die u als HR-professional neemt? Leer het in slechts 6 uur.
icon chevron right

Wilt u graag een opleiding aanpassen op maat van uw bedrijf?

Samen creëren we uw perfecte opleiding!

Foto Steven Soenen

Steven Soenen

Projectcoördinator

Ik wens een incompany opleiding

Een vraag over deze opleiding?

Wij zijn er voor u! Contacteer ons en wij helpen u met veel enthousiasme verder.

Stel uw vraag