Coming Soon

HR-Club West-Vlaanderen

  • KMO-portefeuille

Introductie

De HR-Club West-Vlaanderen bouwt bestaat dit jaar 46 jaar en bouwt verder aan een stevig netwerk voor HR-verantwoordelijken en HR-business partners, die op elkaar kunnen vertrouwen en een beroep doen wanneer ze vragen hebben. Ook al zelfstandige HR-consultant bent u welkom, indien u eindverantwoordelijk bent voor HR van een organisatie, profit, socialprofit of nonprofit.

De HR-Club West-Vlaanderen brengt permanente vorming en actuele thema’s. Daarnaast staan er een combinatie van professionele contact- en discussiemogelijkheden met collega’s, confrontatie van de eigen visie met die van specialisten en ervaringsuitwisseling op de planning.

Omschrijving

Het bestuur van de netwerkorganisatie bestaat uit voorzitter Sabien Lemaire (HR-directeur Liantis), co-voorzitter Geert Van der Donckt (HR-manager ING lease) en netwerkcoördinator Patrick Vanhaecke (business- en productdeveloper SBM). De HR-Club West-Vlaanderen is onafhankelijk, maar maakt deel uit van het HR Pro-netwerk.

Voor de huidige leden staan jaarlijks acht seminaries (elke derde maandag van de maand) op het programma met een externe spreker en netwerkmogelijkheden. De thema’s worden jaarlijks vastgelegd door een stuurgroep. De events vinden plaats in Brugge en Roeselare. De afsluiter, de negende ‘sessie’ is een echte evenementiële netwerkavond.

Toelatingsvoorwaarden

Nieuwe leden kunnen deelnemen na het bezorgen van aanvraag tot deelname aan:

SBM – HR-Club, t.a.v. Patrick Vanhaecke, Spoorwegstraat 48, 8200 Brugge (Sint-Michiels), tel. (078)353 638 of e-mail: patrick.vanhaecke@sbm.be

Voor wie is deze opleiding bestemd

Deelname is bedoeld voor HR-verantwoordelijken, HR-business partners en alle experten die eindverantwoordelijkheid opnemen binnen de HR-afdeling van een bedrijf of organisatie.

Bijkomende info

Wildcard

Elk lid beschikt over een 'netwerkkaart' waarmee hij/zij éénmaal per jaar een netwerkcollega gratis kan laten kennismaken met de HR-Club (behalve voor de sessie van juni).

Stuurgroep

Het programma wordt opgemaakt samen met stuurgroepleden en heeft oog voor actualiteit, specifieke vaardigheden, cognitieve kennis, wetgeving en specialisatie.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

HR-eindverantwoordelijken

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

19/9/22: Employee engagement, what else?

Volgens Gallup voelt maar liefst 87 % van de medewerkers zich niet geëngageerd ten aanzien van hun werkgever. Inge Van Belle schreef samen met Klaus Lommatzch “Employee engagement, what else?” Een boek met beproefde marketinginzichten voor een sterker HR-beleid. Klaus en Inge zetten bedrijfscultuur in als unieke troef voor een sterke employer brand en als katalysator voor gedreven medewerkers en een hogere customer delight. De verschillende drijfveren van medewerkersbetrokkenheid worden onder de loep genomen.

Herculean is het internationale platform voor sportainment en corporate wellbeing, met eigen kantoren in België, Dubai en New York.

Spreker: Inge Van Belle, co-founder van Herculean

Locatie: Brugge, Radisson Blu hotel

 

17/10/22: Slim verlonen, what else?

Een loonsverhoging voor uw personeel kunt u op verschillende manieren organiseren. Naast een verhoging van het brutoloon kunt u als werkgever ook opteren voor fiscaal voordeligere alternatieven. Extralegale voordelen en de loonbonus zijn populaire opties om uw werknemers te belonen zonder uw loonkost én de belastingen die uw werknemer betaalt de hoogte in te jagen. Maak uw loonbeleid aantrekkelijk en kostenefficiënt. Het correct verlonen en belonen van medewerkers levert een competitief voordeel in het aantrekken en behouden van talent. Een efficiënt loonbeleid is kostenbewust, speelt in op de actuele trends en werkt tegelijkertijd motiverend

Spreker: Valerie Devos, directeur Deloitte Accountancy

Locatie: Brugge, Radisson Blu hotel

 

14/11/22: Wat uw medewerkers u niet vertellen! Re-inventing HR

Recentelijk schreef Jeroen “Reinventing hr-data”, samen met professor Timothy Desmet. Om als organisatie een toekomst te blijven hebben in de 'war for talent' zal het cruciaal zijn om de eigen hr-data professioneel te ontginnen. Jeroen toont u de voordelen van HR-analytics, waar de valkuilen liggen en helpt u toekomstige uitdagingen in uw bedrijf aan te gaan. De acht uitgewerkte stappen in de employee journey, van aanwerving tot vertrek, gidsen u door de fascinerende wereld van hr-data. Zij beschrijven acht uitgewerkte stappen in de employee journey, van aanwerving tot vertrek, met als gids de wereld van hr-data, met heel veel praktijkvoorbeelden. De ondertitel is “wat uw medewerkers u niet vertellen”.

Ieder lid ontvangt dit boek.

Spreker: Jeroen Naudts is managing partner van Starfish Consultancy. Daarnaast is hij ook onderzoeker aan de Arteveldehogeschool (Gent).

Locatie: Brugge, Radisson Blu hotel

 

16/01/23: Sociale actualia

De jaarlijkse afspraak ivm sociaal recht. Update van de meeste hete hangijzers van belang voor uw functie als HR-verantwoordelijke.

Spreker: Matthias Debruyckere, manager kennisbeleid payroll services Liantis

Locatie: Roeselare, Mercure Hotel

 

20/02/23: Alles wat u nodig heeft voor een correct en respectvol ontslag

Rechten en plichten beheersen een ontslag, langs werkgevers- en werknemerszijde.

Waarom zijn correcte en respectvolle exits, ook voor werkgevers, essentieel? Hoe voert u als leidinggevende een authentiek en betekenisvol exitgesprek? Welke aspecten kunnen een ontslag een menselijker karakter geven? Hoe maakt u van uw ex-medewerkers nog echte ambassadeurs? Kunnen werknemers zelf bijdragen tot een positieve exit? Deze en vele andere vragen worden in deze sessie beantwoord. Vicky schreef met “Fired Up” een echte leidraad om ontslag, hoe moeilijk dat op het eerste gezicht ook lijkt, een positieve invulling te geven.

Spreker: Vicky Buelens, advocate ontslagrecht

Locatie: Roeselare, Mercure Hotel

 

20/3/23: Wegwijs in HR-tooling

Welke HR tools bestaan er allemaal? Wat zijn de verschillen in werking, pricing en implementatie? Hoe kunt u dit proces in goede banen leiden en deadlines halen?

In deze sessie maken we u wegwijs in alles wat u wil weten over HR tooling. Welke soorten HR tools bestaan er? Hoe verschillen deze tools op vlak van werking, pricing en implementatie? Wat zijn goede voorbeelden van Belgische HR tools binnen elk domein?

Spreker: Maarten Decroos, Officiënt

Locatie: Mercure Roeselare

 

17/4/23: Intervisie onder de leden

De topic(s) waarover ervaring en kennis worden gedeeld worden nog bepaald. Dit kan gaan over werkbaarheid, gedragsproblematieken tussen collega’s/op de werkvloer, communicatie vanuit HR (niet alleen digitale communicatie), het opzetten van e-learnings, of een andere, samen met jullie te bepalen topics. Ervaring leert dat u van ervaring leert!

Spreker: Olv een expert-moderator

Locatie: Oostkamp, Loweide

 

15/5/23: De Chief People Officer Peter Geiregat aan het woord

Peter Geiregat studeerde Rechten aan de Universiteit Gent, General Management aan de Vlerick Business School en Slavische en Oost-Europese Studies aan University College London. Na zijn studies werkte hij één jaar lang in Bosnië, Kroatië en Kosovo als projectmanager voor Balkanactie. In 2000 startte hij zijn HR-carrière, eerst als headhunter voor Nicholson International in Brussel en Moskou, later als HR Manager Belgium bij Loyens & Loeff. In 2005 trok hij naar de VS, waar hij HR-businesspartner was bij AMI Semiconductor. Nadien werkte hij ruim 5 jaar als Director Human Capital Europe bij Russell Reynolds Associates in Londen. In oktober 2015 ging hij aan de slag als Chief People Officer bij de start-up Real Impact Analytics, en in 2017 als VP People bij Showpad. Momenteel is het Chief People Officer bij TVH. Peter Geiregat was ook medeoprichter en jaren lid van het HR Advisory Committee van Artsen Zonder Grenzen in België.

Spreker: Peter Geiregat, Chief People Officer TVH

Locatie: Oostkamp, Loweide

 

11/6/23: afsluiter

De laatste sessie is nog een verrassing. Kom aan boord en verneem welke verrassing we nog in petto hebben.

 

Wenst u meer informatie over deze HR-Club? Stuur een mailtje naar patrick.vanhaecke@sbm.be

Wilt u graag een opleiding aanpassen op maat van uw bedrijf?

Samen creëren we uw perfecte opleiding!

square placeholder image

Steven Soenen

Projectcoördinator

Ik wens een incompany opleiding

Een vraag over deze opleiding?

Wij zijn er voor u! Contacteer ons en wij helpen u met veel enthousiasme verder.

Stel uw vraag