Najaar 2024

Adobe Photoshop 3D-visualisaties - gevorderd

De dynamische 3D-werktools

Introductie

Om uw ontwerpen op een fotorealistische manier te presenteren of te integreren in bestaande foto's kan je gebruik maken van Adobe Photoshop. Werken in een 3D-omgeving is in vele opzichten vergelijkbaar met studiofotografie. U creëert of plaatst bestaande objecten in een ruimte en u bepaalt de belichting ervan en neemt een foto. U zal net zoals in een echte studio achtergronden, lichteffecten en reflectiepanelen kunnen kiezen. Bovendien kan u ook de camera bepalen alsook de lens ervan en nog veel meer. 3D wordt vaak geassocieerd met de verpakkingsindustrie, maar u kan 3D ook gebruiken om een dieptegevoel in een tekst, logo of ontwerp te krijgen.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Presenteer een huisstijl, briefpapier, enveloppe etc. als fotorealistische 3D-object om bij de opdrachtgever van uw creatie de indruk te wekken dat het object reeds echt bestaat. Deze presentatiewijze zal veel meer impact hebben op de klant dan bijvoorbeeld een plat statisch pdf-bestand. Bovendien blijft er steeds een link bestaan tussen bijvoorbeeld het 2D drukklare bestand en het fotorealistische 3D object. Zodoende kan u steeds correcties in de 2D-omgeving aanbrengen die simultaan zullen plaatsvinden in de 3D-presentatie.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De cursus is bestemd voor medewerkers uit grafische bedrijven, -afdelingen of reclamebureaus, webdesigners of  grafische vormgevers die reeds basiskennis hebben van Adobe Photoshop maar de dynamische 3D-werktools van de applicatie willen leren gebruiken.

Voorkennis

Een basiskennis Adobe Photoshop is vereist.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 14 personen.. U kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werkt u aan praktijkoefeningen. U ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, we vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kan en uw investering blijft renderen.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

 • Texturen voorzien op 3D-objecten
 • Belichting en omgeving bepalen
 • Een Illustrator-bestand importeren en tot 3D-object omvormen
 • Presenteren, integreren en animeren van de creatie

Ook interessant voor jou

Wat zijn kranten, brochures, boeken, posters of websites zonder sprekende beelden? De creatieve en technische mogelijkheden van Adobe Photoshop zijn quasi onuitputtelijk.
 • icon Roeselare
 • icon 6 sessie(s)
 • icon 785,00 excl. BTW
icon chevron right
 • icon Roeselare
 • icon 785,00 excl. BTW
 • icon 6 sessie(s)
Wat zijn kranten, brochures, boeken, posters of websites zonder sprekende beelden? De creatieve en technische mogelijkheden van Adobe Photoshop zijn quasi onuitputtelijk.
 • Opleidingscheques
icon chevron right

Wilt u graag een opleiding aanpassen op maat van uw bedrijf?

Samen creëren we uw perfecte opleiding!

Foto Nele Depecker

Nele Depecker

Projectcoördinator

Ik wens een incompany opleiding

Een vraag over deze opleiding?

Wij zijn er voor u! Contacteer ons en wij helpen u met veel enthousiasme verder.

Stel uw vraag