Slechte betalers vermijden


Het handelsrapport efficiënt interpreteren
#160327
Opleiding | Financieel Beleid

Introductie

Hoe handelsrapporten interpreteren als praktische beoordelingstool van bedrijven (ondernemers, financiële medewerkers, salesmedewerkers,...).

Deze module is een onderdeel van het verdiepingstraject 1: "credit professional & credit-scoring" dat kadert in het totaalprogramma: Expert cash- en werkkapitaalbeheer":

Module 1: Credit professional (Code website 160328)

Module 2: Financiële analyse op één A4 (Code website 160338)

Module 3: Slechte betalers vermijden (efficiënt interpreteren handelsrapport) - (code website 160327) (deze module)

U kunt elke module apart volgen maar u kunt ook inschrijven voor het totaalprogramma aan sterk gereduceerde prijs.

Voor info: contacteer ons: 078/ 35 36 38 of via info@sbm.be

Omschrijving

Deze opleiding maakt u vertrouwd met de stroom aan waardevolle actuele handelsinformatie. Bovenop de jaarlijks gepubliceerde balansinformatie bieden deze rapporten immers een schat aan bijkomende informatie over de actuele financiële toestand van uw handelspartners (dagvaardingen, betalingsgedrag bij andere leveranciers, ...). U krijgt duiding hoe u deze knipperlichten correct moet interpreteren om risicoklanten en prospecten tijdig te detecteren en slechte betalers te vermijden.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedereen die meer inzicht wil in handelsrapporten als praktische beoordelingstool van  bedrijven (ondernemers, financiële medewerkers, salesmedewerkers, ...).

Voorkennis

Deze opleidingssessie kan worden gevolgd als kennismaking met de samenstelling en het efficiënt gebruik van handelsrapporten, of in combinatie met opleidingen over balanslezen en financiële analyse.

Wie zijn inzicht in de onderliggende jaarrekeningeninformatie wil verruimen kan deze opleiding namelijk combineren met de opleiding "Balansen lezen en begrijpen" (basistraining - geen financiële voorkennis vereist) of de opleiding "Financiële analyse op één A4" (verdiepingstraining - voor wie reeds enigszins vertrouwd is met de bouwstenen van de jaarrekening).

Bijkomende info

Het programma komt in aanmerking voor 3 uren permanente vorming bij IAB, BIBF of IBR.

Op deze opleidingsmodule kan apart worden ingeschreven.

De opleiding maakt daarnaast ook deel uit van het totaaltraject "Expert Cash- en Werkkapitaalbeheer". Voor meer info over dit traject zie code website SBM130428.

creditsafe-1-1_2016-327.jpg

Programma

Deze opleiding gaat dieper in op de uiteenlopende elementen in handelsrapporten om de (risico-)scores van bedrijven te bepalen.

Naast het belang van de evolutie van een aantal essentiële ratio's wordt deze scoring in een ruimer kader geplaatst.

De combinatie van historische informatie op basis van de jaarrekening met meer actuele informatie (dagvaardingen, recent betalingsgedrag, ...) levert immers een accuratere beoordeling op.

Tijdens deze opleiding komen ook diverse relevante aspecten aan bod die o.m. samenhangen met rechtsvorm, aansprakelijkheid, enz. die u toelaten op een correcte en genuanceerde wijze dergelijke waardevolle rapporten te interpreteren.

Prijsinfo

Volgt u 3 modules of meer uit het totaaltraject "Expert Cash- en Werkkapitaalbeheer", dan geniet u van 10% korting!

Stefaan Vanhecke is reeds meer dan 25 jaar actief in de verwerking en verspreiding van handelsinformatie. Van 2002 tot 2014 was hij CEO van Credit-Consult. Vandaag is hij verbonden aan het internationale handelsinformatiebureau Creditsafe, dat in 2014 Credit-Consult overnam.

2016-327-1-OmschrijvingDocent-2.jpg

In het kader van de samenwerking met het internationaal handelsinformatiebureau Creditsafe, krijgen de deelnemers aan deze opleiding gedurende 1 week gratis online-toegang tot de Creditsafe handelsrapporten. Dit laat toe de tijdens de opleiding aangebrachte inzichten toe te passen en uw handelspartners te evalueren.

Bent u reeds klant van Creditsafe, dan ontvangt u 20% korting op deze opleiding.