Frans - taalbad in 1 week


Scherp uw Franse taalvaardigheid aan in 1 week tijd!
#140309
Opleiding | Talen

Introductie

In deze training met Alexander Despierre boost u uw Franstalige kennis voor professioneel gebruik in 1 week!

Omschrijving

Taalbad Frans – gevorderd

Taal@work. Dompel u een weekje intensief onder in de Franse taal. Een taalbad is een effectieve methode om uw taalvaardigheid op zeer korte tijd flink aan te scherpen. U leert er niet enkel communiceren, maar ook denken in het Frans!

Het taalbad is meer dan alleen maar uw kennis van de Franse taal bijschaven, u krijgt ook een beter inzicht in de typische cultuur, gewoontes, gebruiken, mentaliteit, ... van uw professionele Franse relaties.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Voor wie al een goede kennis heeft van de Franse taal. Uw huidig taalniveau: B1. Het doelniveau van deze taalopleiding: B2-C1. Neem zelf al eens een kijkje in het ERK-schema voor zelfbeoordeling: Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (CEFR).

Wij helpen u graag bij het bepalen van uw huidig taalniveau. Gratis en vrijblijvend! Zo maakt u de juiste keuze van opleiding. Geen test, maar een korte, leuke babbel met de taalcoach! Kom naar een screening op een SBM campus. Of vraag een screening via telefoon of video call aan. Contacteer Lieselotte Uijttenhove op 078 35 36 38 of via lieselotte.uijttenhove@sbm.be voor het inplannen van uw screening.

Methodologie

Dit taalbad wordt gegeven met de klassieke leermethode. Vijf dagen met leer- en oefensessies van telkens 2 x 3 uur.

taalbad-frans-1-traject_2014-309.jpg

Programma

We werken in kleine groepen van gemotiveerde deelnemers. Iedereen komt ruim aan bod in discussies, debatten en/of rollenspelen. Zes uur per dag wordt u ondergedompeld in het Frans.

Zoals voor al onze taaltrainingen ligt de nadruk op het spreken van de taal. Tijdens de eerste sessie worden onderwerpen van algemene en/of professionele aard door de coach aangeboden. De deelnemers bepalen welke onderwerpen ze wensen te behandelen. Het programma wordt geconcipieerd rond de gekozen onderwerpen.

Mogelijke topics zijn:

 • Présentations personnelles et professionnelles
 • L'accueil physique
 • Le français de la vie quotidiennne
 • Révision de la formation et de l'emploi des temps fréquemment utilisés
 • Notre entreprise: Vocabulaire + expressions typiques / Présentations
 • Le téléphone: Expressions typiques
 • Entretiens téléphoniques: exercices + jeux de rôles
 • La communication par e-mail
 • La transaction commerciale
 • Les connecteurs et les mots de liaison
 • Comment exprimer son point de vue pesonnel / ses émotions / ...
 • Entretiens de vente
 • Présentation de quelques sites Internet intéressants
 • Thèmes de discussion
 • Actualité
 • ...

Lesdata

Datum Startuur Einduur
maandag 21/08/2023 09:30 12:30
maandag 21/08/2023 13:30 16:30
dinsdag 22/08/2023 09:30 12:30
dinsdag 22/08/2023 13:30 16:30
woensdag 23/08/2023 09:30 12:30
woensdag 23/08/2023 13:30 16:30
donderdag 24/08/2023 09:30 12:30
donderdag 24/08/2023 13:30 16:30
vrijdag 25/08/2023 09:30 12:30
vrijdag 25/08/2023 13:30 16:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

 • SBM Roeselare
 • Oostnieuwkerksesteenweg 111
 • 8800 Roeselare
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078 35 36 38
 • Kevin@sbm.be

Prijsinfo

Bent u een particulier en hebt u geen recht op de kmo-portefeuille? Dan hebt u recht op 20% korting.

2014-309-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Alexander Despierre is een zeer ervaren taalcoach. Hij krijgt van de deelnemers aan zijn opleidingen en trainingen steevast een 9+ score. Hij is vertrouwd met het coachen van de Franse taal in kleine en grote organisaties en bedrijven. Club Brugge en Mitsubishi zijn maar een paar klanten bij wie hij steeds opnieuw gevraagd wordt.

Om m'n Frans op een hoger niveau te tillen had ik beslist om me gedurende een week te laten onderdompelen in de Franse taal. Ik zocht lokaal naar een erkend opleidingscentrum en kwam zo bij SBM terecht. Hun centrum voldeed compleet aan de behoeftes van de deelnemers, een digitaal bord waarbij snel kon geschakeld worden tussen de verschillende media en gemakkelijk notities genoteerd konden worden, uitgebreide en toepasbare digitale syllabus, luchtige leslokalen, lekkere koffie, voldoende pauze en daarbovenop nog een lunchpakket. De groep was eerder klein en het niveau van de deelnemers lag op dezelfde lijn, goeie screening vooraf door de taalcoach en het opleidingscentrum! Tijdens de training werd voldoende omgeschakeld tussen enerzijds grammatica, vocabulaire, werkwoorden, vervoegingen, tijden en anderzijds werden topics uit de actualiteit uitgelicht en bediscussieerd in de groep. De taalcoach Alexander Despierre heeft een hart voor het frans en professionele educatie en nam ons gedurende een volledige week mee in z'n verhaal, geen moment was vervelend. Hij hield ook rekening met de behoeftes van de groep, een aanrader voor ieder die goesting heeft om z'n Franse kennis op een leuke en intense manier wil opschroeven.

Wim Pype, Coolrec - Renewi

Ik deed mee aan het Frans Taalbad bij Syntra West. De reden was dat ik een nieuwe job aanga waar er veel Frans wordt gepraat. Ik heb al veel Franse les gekregen doorheen middelbaar en universiteit, maar dit zat zeer ver, te ver om dit praktisch te gaan gebruiken. Ik had een snelle oplossing nodig en deze cursus deed dit! Een heel intensieve week Frans herhalen en spreken. Alexander, de taalcoach, houdt rekening met je niveau en vraagt aan het begin van de week waar de focus op moet liggen. Super! Helemaal op maat en exact wat ik nodig had! Bedankt aan Syntra en aan Alexander om te bieden waar elke professional die Frans moet spreken nood aan heeft!

Julie Dumoulin, Zaakvoerder Miss Artemis

"Merci beaucoup pour cette semaine fantastique ! J'ai passé un très bon temps et chaque jour, je suis venu au bain de langue française avec 'plein appétit'.

Un pofesseur super passionné qui sait comment captiver chacun individuellement avec des commentaires, de la rétroaction et des blagues sur mesure pour l'étudiant (comme votre courriel après, ça c'est vraiment TOP!) Oser parler français était vraiment très amusant dans ce cadre créé. Ce serait vraiment fantastique si les professeurs de l'école pouvaient remplir leurs matières de cette façon. Les élèves apprendraient beaucoup plus et aimeraient aller à l'école beaucoup plus;

Une équipe très complémentaire et super cool était aussi un ingrédient très important pour cette merveilleuse semaine. Chaque membre de l'équipe avec ses talents a été un maillon indispensable dans cette équipe. Le fait que nous pouvions être ensemble toute la journée, y compris la restauration, nous rendait de plus en plus proches les uns des autres et nous faisait nous sentir de mieux en mieux dans le groupe.

Merci à tout le monde. J'ai passé un si bon moment cette semaine et je me sens vraiment " rassurée " d'oser parler français avec mes partenaires PROGRES."

An Boone

Alexander is een heel enthousiaste en inspirerende taalcoach. Door hem krijg je echt 'goesting' om de taal onder knie te krijgen. Hoewel het een super aangename groep was, vond ik 12 wat te veel. Ik had graag nog wat meer interactie gehad.

Ik heb vorige week zeker en vast veel bijgeleerd en zou deze cursus aanraden aan vrienden of collega's.

Shirley Willems | Human Resources| HR Officer bij LVD

"In feite beheersen we allemaal de Franse taal, maar door dit jaren niet te gebruiken is ze wat ondergesneeuwd geraakt. Of dat is toch zeker het geval met mijn Frans. Met als gevolg dat ik vaak nerveus word wanneer aan de andere kant van de telefoonlijn een Franse zin mijn oor bereikt. Onvolledige zinnen en een overvloed aan 'euhm' zijn vaak het gevolg. Dankzij het taalbad Frans met Alexander Despierre is dit verleden tijd. Op een ongelooflijke praktische en hands-on manier word je volledig ondergedompeld in de Franse taal. Door de gemoedelijke sfeer durf je veel sneller Frans praten en evolueer je op een week tijd ongelooflijk sterk. Ik zou dit taalbad dan ook ten sterkste aanraden aan iedereen die met Frans in aanraking komt tijdens de werkuren."

Marieke D'hoop

"Het taalbad Frans was voor mij de ideale gelegenheid om mijn theoretische kennis Frans wat op te frissen en tegelijkertijd veel te kunnen communiceren. In mijn huidige werksituatie durf ik mij soms iets minder snel te uiten in de Franse taal uit angst om fouten te maken, maar ik merkte na het volgen van deze intensieve taalopleiding dat ik nu weer sneller durf te spreken en wat meer aandacht heb voor de spreekfouten. Bovendien waren het leuke, aangename lessen met een zeer deskundige docent, waar we zelf ook suggesties konden aanbrengen. Een echte aanrader dus om te volgen!"

Astrid Himpens, Financieel-administratief projectmedewerker POM West-Vlaanderen

"Une immersion linguistique. De toon van docent Alexander Despierre werd vanaf het eerste moment gezet. Er werd duidelijk afgesproken met de leden van de groep wat we wilden doen gedurende de opleiding. Gaande van woordenschat, uitdrukkingen alsook een opfrissing van de grammatica en werkwoorden.

Er werd steeds gesproken in een open sfeer en iedereen motiveerde elkaar. Elke deelnemer kwam uit een verschillende sector wat wel leuk was om iets nieuws te horen. Iedereen kreeg ook de kans om zijn bedrijf en zijn activiteit in het Frans voor te stellen. Hier kwam inhoudelijk dan ook heel wat nieuwe woordenschat naar boven. Een week lijkt lang en hoewel het intensief is, is het voorbij gevlogen. Dit laatste ook door de goede sfeer en interactie met de deelnemers en de docent. Een aanrader!"

David Verbrugghe, director Qualion Finance

"Ik heb de opleiding taalbad Frans gevolgd vorige zomer en dit was voor mij zeer interessant!

Het voldeed volledig aan mijn verwachtingen. De groep was perfect qua deelnemers en de docent was zeer goed.

Ik kon al communiceren in het Frans maar was gewoon om eens een algemene opfrissing te krijgen. Zelfs al heb je een mindere taalkennis Frans dan nog is de opleiding zeer goed. De docent past zijn niveau constant aan en door een goeie samenwerking in groep is het voor ieder niveau een zeer goede opleiding.

Ik kom elke dag in contact met de Franse taal aangezien we 85% zaken doen met Frankrijk.

Na het taalbad Frans verlopen mijn Franse gesprekken veel vlotter.

Zeker een aan te raden opleiding!"

Matthias Ghekiere, NV Daniel Ghekiere