Six Sigma "Dé strategie voor resultaatsverbetering" NIEUW

#070576
Opleiding | Productie

Omschrijving

Six Sigma is ontstaan in de jaren tachtig bij Motorola om problemen met de kwaliteit van de producten en klantentevredenheid op te lossen. Vervolgens werd het grootschalig toegepast bij General Electric waar het een succes werd en zorgde voor enorme besparingen.

Six Sigma stelt u in staat de kwaliteit van uw producten en diensten te meten en te vergelijken. Door te meten weet je precies hoe elk proces verloopt en dan pas kun je de processen goed beheersen en verbeteren.

Six Sigma heeft als managementtool zowel voorstanders (die spreken over enorme kostenbesparingen en kwaliteitsverbeteringen) als critici (te moeilijke statistische technieken, te dure opleiding, ...).

Als u wil ontdekken wat Six Sigma kan en niet kan, en wat dit voor uw bedrijf kan betekenen dan is deze opleiding de ideale manier om dit te ontdekken. Deze opleiding is de perfecte oriëntatiecursus omtrent Six Sigma.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich tot verantwoordelijken die meer willen weten over Six Sigma als techniek en filosofie en begrijpen welke meerwaarde het voor zijn/ haar bedrijf zou kunnen betekenen.

Methodologie

Tijdens deze opleiding worden verschillende voorbeelden gegeven. Interactie met de deelnemers en het inspelen op de persoonlijke bedrijfssituatie staan centraal.

Na de opleiding heeft men een objectief oordeel over de methodiek en beschikt men over een aantal hulpmiddelen om de eerste stappen te kunnen zetten in de toepassing ervan.

Omwille van het interactief karakter van deze opleiding worden er maximaal 14 deelnemers toegelaten.

Programma

'Wat is Six Sigma

Historiek, basisprincipes en toepassingsgebied.

'De DMAIC-cyclus

Six Sigma volgt een gestructureerde projectaanpak die rigoreus gevolgd moet worden. Door in elke stap (Define - Measure - Analyse - Improve - Control) de juiste technieken toe te passen, komt men tot een statistisch verantwoorde en wetenschappelijk correcte oplossing van een probleem.

Per stap worden de belangrijkste technieken overlopen en toegelicht met voorbeelden en documenten die in het bedrijf gebruikt kunnen worden.

Dirk Roelens, Master TQM en zaakvoerder van IMPALA bvba, adviesbureau gespecialiseerd in continu verbeteren van kwaliteit en productiviteit.