Auditor voedselveiligheid en hygiëne


Hanteer de correcte audittechnieken
#040696
Opleiding | Kwaliteit

Omschrijving

Elk bedrijf actief in de (voedsel)verwerkende sector moet op regelmatige basis interne doorlichtingen houden om de goede werking van het voedselveiligheidssysteem na te gaan. Deze inspanningen zijn noodzakelijk om in orde te zijn met de wetgeving (HACCP, autocontrole, traceerbaarheid enz.) en te voldoen aan de eisen van standaarden voor voedselveiligheid zoals BRC, IFS en ISO 22000.

Naast het beheersen van de wetgeving rond levensmiddelenhygiëne en een goede kennis van de sector, is het als auditor essentieel om correcte audittechnieken te hanteren. In deze opleiding leer je deze technieken aan op een interactieve manier. Daarna ben je klaar om een professionele interne audit voor te bereiden van het voedselveiligheidssysteem in het eigen bedrijf en leveranciersaudits uit te voeren. Interne audit is één van de krachtigste instrumenten voor de juiste toepassing en borging van de voedselveiligheid.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Alerte managers en kwaliteitsverantwoordelijken uit de voedings(verwerkende) industrie.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist voor deze opleiding.

Programma

Volgende elementen komen aan bod:

Specifieke vaardigheden van belang bij een audit voedselveiligheid: auditing skills

  • Visueel observeren en waarnemen
  • Interview, soorten interviews en vragenlijsten
  • Luisteren en mededelingen maken

Voorbereiden en opzetten van een audit

  • Frequentie
  • Omvang (scope)
  • Duur

Uitvoeren van de audit

Resultaten beoordelen en rapporteren

Interactie en praktische relevantie staan centraal. Essentiële principes en technieken over het auditen van voedselveiligheid worden aangevuld met bruikbare tips, cases en praktijkvoorbeelden.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
dinsdag 11/10/2022 18:30 21:30
dinsdag 18/10/2022 18:30 21:30
dinsdag 25/10/2022 18:30 21:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Campus Gent NETWORKS TWO
  • Raymonde de Larochelaan 13
  • 9051 Gent
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078 35 36 38
  • Kevin@sbm.be

Eveline Notebaert is van opleiding Bio-ingenieur in de scheikunde.

Zij heeft binnen de voedingssector een jarenlange ervaring opgebouwd als productontwikkelaar en kwaliteitsmanager.

Haar kennis en ervaring zorgt ervoor dat zij de ideale docente is voor deze opleiding.