Club Personeelsmanagers 2021-2022

#210196
Club | HRM

Introductie

De netwerkvereniging Club Personeelsmanagers West-Vlaanderen bouwt sedert meer dan 35 jaar verder aan een stevig netwerk voor HR-verantwoordelijken en HR-business partners die op elkaar kunnen vertrouwen en een beroep doen wanneer ze vragen hebben.

De Club Personeelsmanagers West-Vlaanderen brengt permanente vorming en actuele thema’s. Daarnaast staan er een combinatie van professionele contact- en discussiemogelijkheden met collega’s, confrontatie van de eigen visie met die van specialisten en ervaringsuitwisseling op de planning.

Het bestuur van de netwerkorganisatie bestaat uit voorzitter Sabien Lemaire (HR-directeur Liantis) en Geert Van der Donck (HR-manager ING). De opmaak van het programma en de organisatie gebeuren in nauwe samenwerking met SBM.

De Club Personeelsmanagers West-Vlaanderen is onafhankelijk, maar maakt deel uit van het HR Pro-netwerk.

Als leden worden uitsluitend HR-managers en/of HR-businesspartners toegelaten, geen consultants.  Deelnemers moeten een eindverantwoordelijkheid dragen en een aantal jaren ervaring hebben. Het bestuur beslist autonoom over de toelating. De leden komen zowel uit de profitsector als de non-profit, vaak uit middelgrote organisaties.

Voor de huidige leden staan jaarlijks acht seminaries (elke derde maandag van de maand) op het programma met een externe spreker en netwerkmogelijkheden. De thema’s worden jaarlijks vastgelegd door een stuurgroep. De events vinden plaats in Brugge en Roeselare, op locatie of online. De afsluiter is een echte evenementiële netwerkavond.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deelname is bedoeld voor HR-verantwoordelijken, HR-business partners en alle experten die eindverantwoordelijkheid opnemen binnen de HR-afdeling van een bedrijf of organisatie.

Toelatingsvoorwaarden

Nieuwe leden kunnen deelnemen na het bezorgen van hun c.v. aan:

SBM - Club Personeelsmanagers, t.a.v. Patrick Vanhaecke.

Spoorwegstraat 48, 8200 Brugge (Sint-Michiels), tel. (078)353 638 of e-mail: patrick.vanhaecke@sbm.be

Bijkomende info

Wildcard

Elk lid beschikt over een 'netwerkkaart' waarmee hij/zij éénmaal per jaar een netwerkcollega gratis kan laten kennismaken met de Club Personeelmanagers (behalve voor de sessie van juni).

Stuurgroep

Het programma wordt opgemaakt samen met stuurgroepleden en heeft oog voor actualiteit, specifieke vaardigheden, cognitieve kennis, wetgeving en specialisatie.

Programma

20/9: De arbeidsmarkt van morgen en de impact op uw HR-beleid

Met professor arbeidseconomie aan de UGent Stijn Baert starten we dit jaar terug met een absolute topper. Deze bekende arbeidseconoom adviseert onder andere de Vlaamse regering over onderwerpen met betrekking tot de arbeidsmarkt. Het onderzoek van Stijn Baert is hoofdzakelijk gesitueerd in het brede veld van de arbeidseconomie, met een focus op de overgang van school naar werk, arbeidsmarktdiscriminatie en werk en gezondheid. Hij geeft voor ons zijn visie en analyses mee over de arbeidsmarkt van morgen.

Spreker: Prof. Dr. Stijn Baert

Stijn Baert is werkzaam als voltijds professor in de empirische arbeidseconomie aan de UGent. Hij is hoofdpromotor van UGent@Work, het interdisciplinaire consortium van 24 UGent-professoren die onderzoek naar werk en arbeidsmarkt leiden. Stijn Baert is een van de zes onafhankelijke experts die als relancecomité de Vlaamse Regering moet bijstaan bij de relance van de economie naar aanleiding van de coronacrisis.

Locatie: Brugge, Radisson Blu hotel

 

18/10: Hoe wordt u een voorkeurswerkgever?

Elke organisatie heeft er baat bij om de juiste talenten aan te trekken maar nog meer om te zorgen dat ze betrokken medewerkers worden, die zich gepassioneerd voelen over hun werk en toegewijd zijn aan de organisatie. Maar wat moet je doen om dat “employee engagement” te verkrijgen? Hoe bouw je een sterke “employer brand” met een een optimale “candidate & employee experience”?

Spreker: Tom De Wachter

Tom De Wachter is zaakvoerder van Insilencio en begeleidt al meer dan 15 jaar bedrijven in hun tocht om een voorkeurswerkgever te worden. In deze sessie neemt hij je mee in een handig kader met tools, inspirerende voorbeelden van andere bedrijven en on-the-spot Q&A voor jouw persoonlijke uitdagingen.

Locatie: Brugge, Radisson Blu hotel

 

15/11: Wellbeing = winst

In haar keynote kiest Ann De Bisschop een mix van de concrete tips & tricks uit haar 1ste boek en staat ze ook stil bij wat de rol van de organisatie én van de leidinggevende is in het werkgeluk en enthousiasme van de medewerkers met sterke inzichten uit haar 2de  boek. Ondermeer volgende onderwerpen komen aan bod: het waarom van een welzijnsbeleid; de rol van de organisatie; de leider én de medewerker zelf; het belang van focus, pauze en bewegen; hoe connectie houden in periode van thuiswerk; de skills van een goede leider, ook op afstand.

Spreker: Ann De Bisschop

Ann De Bisschop is voormalig Wellbeing Director bij DPG Media. Als Wellbeing consultant en keynote speaker inspireert zij zowel bedrijfsleiders en managers als hun medewerkers om met kleine aanpassingen in hun manier van werken een groot verschil te maken. Ann publiceerde de boeken “Aftellen naar maandag” en recent “Wellbeing = winst”.

Locatie: Brugge, Radisson Blu hotel

  

17/1: Sociale actualia

De jaarlijkse afspraak met sociaal jurist Stijn Demeestere over de belangrijkste wijzigingen in het arbeidsrecht en de gevolgen voor ondernemingen en organisaties. Hij koppelt geruisloos wet aan praktijk. Een niet te missen afspraak voor elke HR-verantwoordelijke.

Spreker: Stijn Demeestere

Stijn Demeestere is senior expert sociaal recht bij Deloitte Legal en leidt er het Employment, Pensions en Benefits-team. Hij heeft ruime expertise in alle juridische HR-aangelegenheden en is met name gespecialiseerd in het ontslagrecht (zowel individueel als collectief), flexibele werktijden en de arbeidsaspecten van diverse soorten bedrijfsreorganisaties.

Locatie: Roeselare, Mercurehotel

 

21/2: Hoe kunnen we medewerkers meekrijgen op de sneltrein van de digitale transformatie?

Digitale technologieën hebben een gigantische impact op elke organisatie, groot of klein. De snelheid van de verandering is ongezien. De echte uitdaging is echter niet de technologie, maar wel de menselijke factor. Hoe krijg je je medewerkers mee in het verhaal? Hoe bereid je je organisatie ‘organisationeel’ voor op de steeds snellere, diepgaandere digitalisering?

Spreker: Annelies Loosveldt

Annelies Loosveldt is projectmanager, trainer & facilitator. Ze is de oprichtster van TURN, dat bedrijven begeleidt bij hun digitale transformatie, niet op technisch vlak, maar wel mensgedreven: hoe krijg je iedereen mee op de trein? Annelies combineert wetenschappelijke inzichten met praktische handvaten.

Locatie: Roeselare, Mercurehotel

 

21/3: De visie op HR van HR-manager Alain Balcaen

Alain Balcaen heeft heel wat ervaring in het bedrijfsleven en is sinds 2019 HR-directeur van het Kortrijkse AZ Groeninge. Vanuit die brede ervaring zal hij zijn visie op HR-beleid met ons delen.

Spreker: Alain Balcaen

Alain Balcaen heeft een master Economie en startte zijn loopbaan in 1996 bij Campina als HR Officer. Drie jaar later werd hij consultant bij Hudson/De Witte & Morel. Van 2006 tot 2019 vervulde hij verschillende functies bij Bekaert, waarvan de laatste zeven jaar Vice President Europe & South Asia.

Hij is sinds september 2019 HR-directeur van het Kortrijkse ziekenhuis AZ Groeninge.

Locatie: Roeselare, Mercurehotel

 

26/4: Intervisie onder de leden

In dit netwerk zit heel wat kennis en ervaring, die vragen om gedeeld te worden. In de loop van het jaar bepalen we welke topic of topics worden behandeld. De methode is eenvoudig: de stuurgroep bereidt voor en de leden leveren een actieve bijdrage.

Locatie: Oostkamp, Loweide Seminar en Event Farm

 

16/5: Storytelling bij HR-communicatie

'Storytelling' lijkt het nieuwtje waarmee marketeers, verkopers en communicatiespecialisten alom mee uitpakken. Alhoewel… nieuw is het zeker niet. Verhalen vertellen is zo oud als het mens-zijn zelf. En niet enkel communicatiespecialisten gaan hiermee aan de slag… iedereen vertelt immers verhalen. “Breinpiraat” Steff Vanhaverbeke hanteert storytelling om mensen en teams in organisaties in beweging te zetten in verandering- en transitietrajecten. Tijdens deze talk opent hij de deur zodat we inzicht krijgen in de systemische dynamiek achter storytelling en geeft hij concrete technieken mee waarmee je krachtige verhalen in je organisatie kan laten 'leven'. Steff illustreert dit aan de hand van tot de verbeelding sprekende illustraties en voorbeelden, als inspiratie om ook jouw interne en HR-communicatie de wind in de zeilen te geven!

Spreker: Stephan Vanhaverbeke

Stephan Vanhaverbeke bouwde een uitgebreide ervaring op in de marketing- en communicatiesector en richtte in 2004 het opleidings- en adviesbureau ubeon op. Vanaf 2010 focust Stephan zich op het begeleiden van mensen en teams in middelgrote en grote organisaties zodat zij ook in staat zijn om op een duurzame manier samen te werken.

Locatie: Oostkamp, Loweide Seminar en Event Farm

 

11/6: afsluiter

De laatste sessie is nog een verrassing. Kom aan boord en verneem welke verrassing we nog in petto hebben.

 

Wenst u meer informatie over deze Club Personeelsmanagers?

Stuur een mailtje naar patrick.vanhaecke@sbm.be

Lesdata

Datum Startuur Einduur
maandag 31/01/2022 17:30 21:30
maandag 21/02/2022 17:30 21:30
maandag 21/03/2022 17:30 21:30
dinsdag 26/04/2022 17:30 21:30
maandag 16/05/2022 17:30 21:30
zaterdag 11/06/2022 17:30 21:30
Kies eventueel een andere locatie of tijdstip

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Mercure Hotel
  • Kwadestraat 149b
  • 8800 Roeselare
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078 35 36 38
  • F: 050/390665
  • Kevin@sbm.be