E-learning EPB : Dimensioneren van luchtkanalen voor het voorontwerp


Correct dimentioneren van een goed kanalennet
#180084
E-learning | Energie

Introductie

In 2022 moet een erkende verslaggever 6 uur permanente vorming over vrij te kiezen onderwerpen volgen: deze opleiding komt in aanmerking voor 2 uren permanente vorming.

Omschrijving

Op het ventilatievoorontwerp wordt het tracé met de indicatieve afmetingen van de luchtkanalen aangeduid. Een correct ontworpen net voor de verdeling van de luchtdebieten is de start voor het kunnen bouwen van een ventilatie installatie die de vereiste debieten haalt, een gezond binnenklimaat waarborgt bij een laag energieverbruik en dit op een fluisterstil geluidsniveau. Dat kan pas als de verschillende noodzakelijke onderdelen van een goed kanalennet correct zijn gedimensioneerd. Welke systemen bestaan er op de markt ? Wat zijn de specifieke aandachtpunten van het kanalennet? Wat zijn de ontwerpparameters van voor een goed kanalennet?

Praktische antwoorden op deze vragen komt u te weten in deze opleiding voor ontwerpers, architecten en epb-verslaggevers. De voorbeelden worden stap voor stap uitgewerkt.

NIEUW - NIEUW - NIEUW

Vanaf augustus 2020 mag iedereen die bij SBM via webinar of e-learning een EPC/EPB- opleiding volgt, op woensdagavond tussen 17:00u en 18:00u enkel via Zoom vragen stellen ivm EPC/EPB. Deze eerste lijnservice voor uitsluitend SBM EPC/EPB cursisten is volledig gratis. Met een email naar pv@epc4u.be maakt u voorafgaand een afspraak voor een Zoom live sessie.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

EPB verslaggevers die hun erkenning wensen te behouden.

Voorkennis

Basiskennis EPB is noodzakelijk.

Bijkomende info

 • Wegens het actueel belang wordt deze opleiding aangevraagd voor erkenning voor het geheel van de effectieve uren (2 uren) voor de permanente vorming van EPB-verslaggevers
 • De cursus wordt digitaal voorzien via mail tijdens de opleiding
 • De cursist heeft een eigen laptop/pc nodig voor deze opleiding

Methodologie

Als cursist hebt u zelf de touwtjes in handen en kiest u al naar gelang uw beschikbaarheid (tijd en plaats) waar en wanneer u leert aan eigen ritme, onafhankelijk van de overige cursisten. Zo bespaart u niet alleen uw kostbare tijd maar ook verplaatsingskosten.

Programma

 • Een correct ontworpen net voor de verdeling van de luchtdebieten
 • Een gezond binnenklimaat waarborgen bij een laag energieverbruik en een fluisterstil geluidsniveau
 • Correct dimentioneren van een goed kanalennet
 • Welke systemen bestaan er op de markt
 • Wat zijn de specifieke aandachtpunten van het kanalennet
 • Wat zijn de ontwerpparameters voor een goed kanalennet

Praktische antwoorden op deze vragen komt u te weten in deze opleiding voor ontwerpers, architecten en epb-verslaggevers. Er worden voorbeelden stap voor stap uitgewerkt.

Lesdata

Datum Startuur Einduur

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Contact

 • T: 078 35 36 38
 • Kevin@sbm.be

Getuigschrift

SBM registreert uw deelname in de Energieprestatiedatabank van het Vlaams Energieagentschap.

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal wordt digitaal ter beschikking gesteld.

2018-84-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Luc Dedeyne is reeds sinds 1984 bezig met architectuur en energie. Door z'n praktische ervaring als architect, gekoppeld aan z'n passie voor energie heeft hij een zeer grote kennis van het energiezuinig bouwen. Luc Dedeyne is als energieconsulent het aanspreekpunt voor menig architect en EPB verslaggever. Bij items over energie en bouwen wordt Luc Dedeyne ook steevast door de verschillende media (radio, tv, geschreven pers,...) gecontacteerd. Vanuit deze positie is hij de persoon bij uitstek om deze materie toe te lichten.