Behaal uw erkenning voor binnenisolatie - lange versie


Certificering installateur voor binnenisolatie
#160365
Opleiding | Bouw

Introductie

In 2023 moet een erkende verslaggever 6 uur permanente vorming over vrij te kiezen onderwerpen volgen: deze opleiding komt in aanmerking voor 7 uren permanente vorming.

Sedert 2017 voorzien de netbeheerders (Eandis - Infrax) een subsidie voor de na-isolatie van buitenmuren via de binnenzijde.

Omschrijving

Sedert 01/01/2017 kunnen mensen enkel nog beroep doen op de Vlaamse subsidie voor binnenisolatie indien ze werken met een erkende 'installateur voor binnenisolatie'.

Een voorwaarde is dat de werken worden begeleid door een architect met een controletaak op de werken OF waarbij de aannemer gecertificeerd is voor die werken.

Om erkend te worden, dient u een examen succesvol af te leggen, na het volgen van een korte opfrissingscursus (1u)  of een volledige (7u) opleiding over bouwfysica, methodologie, aandachtspunten, inspectie en subsidies.

Om het certificaat te behalen moet men ook het formulier 'beroepservaring' invullen waarbij men aangeeft dat over minstens één maand ervaring in de plaatsing van binnenmuurisolatie te beschikken : https://www.energiesparen.be/binnenisolatie/aannemers

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich tot mensen die actief zijn in de private bouwsector

  • aannemers
  • stukadoors
  • dakbewerkers
  • architecten

Voorkennis

Een basiskennis binnenisolatie is vereist.

Programma

Er wordt een korte of een lange opleiding voorzien.

Voor wie al veel ervaring heeft met na-isolatie van buitenmuren via de binnenzijde kan zich eventueel beperken tot de korte opleiding. Deze opleiding bestaat uit minstens 1 uur basisopleiding over de meest courante technieken, wetgeving en premies en uit een examen van 1 uur.

Bij de lange opleiding wordt bovenop het lespakket en het examen van de korte opleiding, veel dieper ingegaan op de basisprincipes uit de bouwfysica en de keuze en de opbouw van het binnenisolatiesysteem. Daarnaast komt de inspectie en de analyse van de te isoleren muur en de detaillering aan bod. Voor de lange opleiding dient minstens 6 uur extra te worden voorzien bovenop de korte opleiding. Men kan maximaal 2 keer deelnemen aan het examen alvorens de opleiding opnieuw te mogen volgen.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
dinsdag 06/06/2023 08:45 12:45
dinsdag 06/06/2023 13:15 15:30
dinsdag 06/06/2023 15:30 17:30
Kies eventueel een andere locatie of tijdstip

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Campus Gent NETWORKS TWO
  • Raymonde de Larochelaan 13
  • 9051 Gent
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078 35 36 38
  • Kevin@sbm.be

Getuigschrift

Certificering bij het Vlaams Energie Agentschap.