Leiding geven voor nieuwe leidinggevenden


Investeer in uw toekomst als leidinggevende en verbeter uw leiderschapsvaardigheden
#080352
Webinar | Algemeen beleid en organisatie

Introductie

 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn medewerkers mij vertrouwen en mijn richtlijnen opvolgen?
 • Hoe motiveer ik mijn medewerkers om met mij mee te gaan in veranderingen die ik wil doorvoeren?
 • Hoe pas ik mijn leiderschapsstijl aan om effectief om te gaan met verschillende taken en verantwoordelijkheden?
 • Hoe ga ik om met voormalige collega's die nu onder mijn leiding vallen?

Ongetwijfeld zit u als nieuw leidinggevende met deze en tal van andere vragen. Deze cursus Leiding geven voor nieuw leidinggevenden u helpen om een sterke basis te ontwikkelen in uw leiderschapsvaardigheden, en om belangrijke competenties te ontwikkelen die u nodig hebt om effectief te zijn in uw nieuwe rol.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

 • U hebt de nodige bagage om de stap naar leidinggevende te zetten.
 • U hebt uzelf en uw valkuilen en sterktes als leider leren kennen.
 • U hebt inzicht gekregen in de communicatie en gewoontepatronen van uw medewerkers.
 • U hebt vaardigheden verworven die u zullen toelaten als leider het beste van uzelf te geven.

Omschrijving

Bent u recent benoemd tot leidinggevende en op zoek naar een manier om uw managementvaardigheden te verbeteren en uw rol als leider succesvol uit te voeren?

Onze opleiding 'Leiding geven voor nieuwe leidinggevenden' is speciaal ontwikkeld om u te helpen bij het aansturen van uw team en het bereiken van de doelen van het bedrijf.

Met deze opleiding leert u de basisvaardigheden van effectief leiderschap, zoals communicatie, conflicten oplossen en beslissingen nemen.

Daarnaast krijgt u inzicht in hoe u de juiste leiderschapsstijl kunt bepalen en hoe u effectief kunt samenwerken met andere afdelingen.

Dankzij deze opleiding zal u meer zelfvertrouwen krijgen en zal u in staat zijn om een positieve en productieve werkomgeving te creëren voor uw team, wat zal bijdragen aan een verbetering van de teammoraal en productiviteit.

Investeer in uw toekomst als leider en vergroot uw kans op succes met onze opleiding 'Leiding geven voor nieuwe leidinggevenden'.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De opleiding 'Leiding geven voor nieuwe leidinggevenden' is bedoeld voor personen die recent benoemd zijn tot leidinggevende en op zoek zijn naar manieren om hun managementvaardigheden te verbeteren en succesvol te leiden.

Het is een opleiding voor degenen die de basisvaardigheden van effectief leiderschap willen leren en inzicht willen krijgen in hoe ze de juiste leiderschapsstijl kunnen bepalen en effectief kunnen samenwerken met andere afdelingen.

Methodologie

De training is praktijkgericht en er is heel wat ruimte voor de inbreng van eigen cases. U wisselt ervaringen uit met andere deelnemers en reflecteert over uw huidige praktijk. Daarnaast gaat u oefenen met belangrijke vaardigheden in het leidinggeven.

leidingleider-2-4_2008-352.png

Programma

Tijdens de training besteden we aandacht aan wat het voor u betekent om leidinggevende te zijn. U leert omgaan met het krachtenspel tussen uzelf als leidinggevende en uw medewerkers. U ontwikkelt vaardigheden die nodig zijn om op de volgende vragen te kunnen antwoorden:

 • Hoe zorgt u voor een afstemming van verwachtingen over uw rol?
 • Wat zijn taken, rollen en verantwoordelijkheden van de leidinggevende?
 • Hoe bouwt u gezag, geloofwaardigheid en vertrouwen op?
 • Hoe spreekt u uw medewerkers aan?
 • Hoe geeft u kritiek en feedback?
 • Hoe motiveert u uw medewerkers?
 • Hoe gaat u om met 'lastig' gedrag? Inzicht en invloed in interactiepatronen.
 • Hoe past u uw stijl aan? Situationeel leiding geven.
 • Hoe gaat u om met voormalige collega's?

Lesdata

Datum Startuur Einduur
maandag 20/11/2023 18:30 21:30
maandag 27/11/2023 18:30 21:30
maandag 04/12/2023 18:30 21:30
maandag 11/12/2023 18:30 21:30
Kies eventueel een andere locatie of tijdstip

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Contact

 • T: 078 35 36 38
 • Kevin@sbm.be
2008-352-2-OmschrijvingDocent-1.jpg

Martine Brackx

Ze heeft ruim 25 jaar ervaring als coach van leidinggevenden en medewerkers, zowel in de openbare sector als in de bedrijfswereld. Haar expertise ligt binnen de domeinen van coachend leiding geven, optimaal functioneren binnen een team, communicatie-vaardigheden en talent management. Zij begeleidt mensen bij het maken van bewuste keuzes waarbij het in balans functioneren volgens eigen talent, waarden en persoonlijkheid centraal staan. Martine is MBTI en Insights Discovery gecertifieerd en is stress- en burnout coach.

"Een heel leerrijke opleiding, ook te gebruiken in het dagdagelijkse leven. Ik heb hier veel uit geleerd en ben er zeker van dat ik dit kan toepassen op de werkvloer."

Vicky De Vree, Sweet Relaxation

"De trainer Martine Brackx zorgde voor eye-openers, die het communiceren met mijn teamleden naar een hoger niveau brachten. Ik ben ervan overtuigd dat ze op termijn leiden tot een betere samenwerking en een beter werkresultaat."

Delfien Denorme, Sociale Dienst, OCMW Langemark - Poelkapelle

"De opleiding is een eye-opener. Er worden tips en trics gegeven om op zoek te gaan naar de op vandaag onontbeerlijke people-manager in jezelf."

Bart Noppe, Commercieel manager, Casier recycling