3 okt
#150488

EPB Congres: Redesign Comfortable Living

Event | Techniek

Met de partners van THE BOX informeren we je over het belang van een performante bouwschil om woningen energie-efficiënt en duurzaam te maken. Maar ook het inzetten op comfort is cruciaal. Waarom is ventilatie zo belangrijk voor het binnenklimaat als je luchtdicht isoleert? Wat is de impact van zonwering op jezelf en jouw verbruik? Hoe verhogen oplossingen voor natuurlijk daglicht en aangename akoestiek jouw fysiek en psychisch welzijn?

Op die en andere vragen krijg je door middel van casestudies en praktische tips een pasklaar antwoord tijdens het 3de EPB CONGRES. Daarnaast maken we je wegwijs in de voortdurende evoluerende wetgeving van isolatie en luchtdichtheid. Ook op het vlak van ventilatie, zonwering, akoestiek en natuurlijk licht zijn er nieuwe regels. Een woning moet immers voldoen aan een aantal minimumvereisten binnen het EPB-kader.

Als erkende permanente vormgever van EPB-verslaggevers en architecten is Skills voor Bedrijven en Medewerkers (SBM) medeorganisator van het congres. SBM traint, coacht, adviseert en doceert een zeer gevarieerd kant-en-klaar aanbod op diverse leslocaties. Dit EPB CONGRES komt in aanmerking voor de permanente vorming (2u) van EPB-verslaggevers.

Topics zoals energievriendelijk bouwen komen ook al jaren aan bod op de architectuurwebsite architectura.be , een initiatief van redactiebureau Palindroom. De redactie is gespecialiseerd in het schrijven van teksten over architectuur en bouwen en fungeert dit jaar als mediapartner van het EPB CONGRES.

Donderdag 3 oktober

15:30 u
Ontvangst en inleiding door Hanne Decoutere

Van 15u30 tot 16u00 voorzien wij een ontvangst in het atrium met koffie en fruitsap.

16:00 u
Behoeften en noden van de bouwheer - Karim Zouaoui
16:30 u
Akoestiek - Bart Ingelaere
17:00 u
Luchtkwaliteit en energie - Luc Dedeyne
17:30 u
Netwerkpauze
18:00 u
Daglicht in gebouwen - Bertrand Deroisy
18:30 u
Archibiotect - Vincent Callebaut
19:00 u
Walking Dinner

Lesdata

Datum Startuur Einduur

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • BEL Brussel
  • Havenlaan 86c
  • 1000 Brussel
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078 35 36 38
  • F: 050/390665
  • info@sbm.be

Prijsinfo

Gratis registreren via www.thinkoutsidethebox.be