Google+ een must voor marketeers

Een must-aanvulling in uw seo-strategie

Veel marketeers lijken te vergeten dat Google+ ook Google is. En dat het nu al het tweede grootste social medium ter wereld is. Momenteel loopt Google+ in België nog achter bij de grote concurrenten, maar dat zal in de komende jaren zonder enige twijfel veranderen.  Google is zeer ambitieus, vergis u niet. Op zakelijk vlak is Google+ al een bijzonder belangrijk netwerk (en dat zal nog sterk toenemen), het zal deel gaan uitmaken van de marketingmix van heel veel bedrijven, en het zal het een sterke invloed hebben op de rankings van een website in de zoekmachines.

Waarom u ook op Google+ inzet

  • Als u een artikel op Google+ post, raakt deze veel sneller geïndexeerd. Oorspronkelijk crawlde  Google Twitter om snel nieuwe content op te pikken. Maar sinds de links op Twitter no-follow geworden zijn, gaat dat niet meer. En Facebook is voor Google al helemáál geen optie om nieuwe content snel te ontdekken, want Facebook schermt de gegevens af voor Google. Maar op G+ heeft Google wél vrij spel en kan dus snel nieuwe dingen ontdekken en indexeren.
  • Links die op Google+ gedeeld worden zijn follow-links en ze geven linkwaarde door (als ze al linkwaarde hebben, uiteraard). Dit is een opmerkelijk verschil met andere sociale netwerken. Het gaat hier wel enkel over de link naar het artikel die onderaan uw post verschijnt en niet over andere links die u in een post verwerkt.

Google+ is dus een mooie aanvulling in uw SEO strategie. En er zijn nog andere redenen waarom Google+ voor uw bedrijf interessant is. Denken we maar aan de vindbaarheid in Google Maps, het delen van info en het communiceren via Hangouts, het segmenteren van relaties,…  Als uw bedrijf nog niet op Google+ inzet, dan raden we aan daar niet langer mee te wachten.

 

Contacteer Luc Verhaeghe voor meer informatie via luc.verhaeghe@sbm.be of 050 40 30 90.